Studenten aan het woord

Waarom Afrikaanse Talen en Culturen? Studenten van de opleiding leggen uit waarom zij voor Afrikaanse Talen en Culturen hebben gekozen, wat ze interessant vinden aan de opleiding, en wat hun toekomstplannen zijn.

 

“Tijdens mijn opleiding heb ik een enorme interesse ontwikkeld voor de Afrikaanse taalkunde. Ik heb ook naar Afrika kunnen gaan om daar taalkundig onderzoek te doen als basis vooor mijn thesis. Dat was een ongelofelijke ervaring.”

 

 

 

“Ik heb tijdens mijn middelbare school een inleefreis naar Tanzania gedaan, dat heeft me erg gegrepen. Toen ik ontdekte dat de opleiding Afrikaanse Talen en Culturen bestond, dacht ik direct: dat is iets voor mij.”

 

 

 

“Toen ik met de opleiding begon, kwam ik in een groep van zo’n 20, 25 studenten. Ik was meteen opgenomen in de groep, we waren één groep, we werkten goed samen, dat vond ik heel leuk.”

 

 

 

“I have made a dictionary for my language, Lusoga, and I am now working on a grammar. Working with people from different disciplines is very enriching; they can benefit from my research, and I can learn from theirs.”

 

 

 

 

“De klassen zijn niet zo groot, dus er is veel interactie tussen studenten en professoren. Als je een vraag hebt, kun je die direct stellen.”

 

 

 

“Afrikanistiek boeit me enorm. Het is een opleiding die ervoor zorgt dat je als mens heel anders gaat denken, heel anders in het leven gaat staan. Ik heb geleerd om verder te kijken dan wat vanzelfsprekend lijkt. Toen ik na mijn eerste les buitenstapte, wist ik zeker: Dit is 500% zeker wat ik wil doen.”