Middelbare scholen

Geinteresseerd in lessen over Afrika? De opleiding Afrikaanse Talen en Culturen biedt een aantal mogelijkheden aan middelbare scholen om scholieren kennis te laten maken met de studie van Afrika, door middel van workshops en webklassen.

Workshops

De opleiding biedt een aantal verschillende, gratis workshops aan, die verschillende aspecten van Afrikaanse talen en culturen belichten. De workshops kunnen in lengte, inhoud, en niveau aangepast worden aan de wensen van de docent. Workshops kunnen gegeven worden op de Universiteit Gent of op de middelbare school zelf. Voor meer informatie, neem contact op met Hilde Gunnink.

AFRIKAANSE TALEN EN CULTUREN AAN DE UNIVERSITEIT: STAP BINNEN IN EEN NIEUWE WERELD!

Workshop
50 leerlingen | 2 lesuren | gratis
Veel leerlingen hebben belangstelling voor andere culturen maar weten niet dat je Afrikaanse talen en culturen kunt studeren aan de universiteit. Tijdens deze sessie ligt de focus op culturele en taalkundige dynamieken van het Afrikaanse continent en op de specifieke meerwaarde van de opleiding Afrikaanse talen en culturen. Na een inleiding in het Swahili en/of de Afrikaanse antropologie wordt ruim aandacht besteed aan toekomstmogelijkheden na de studies.
Doelgroep: Secundair onderwijs (ASO/KSO)
Periode: In onderling overleg
Contact: Hilde Gunnink

Webklassen

Webklassen zijn online lessenreeksen waarin je kennis maakt met de opleiding van jouw interesse. Door een webklas te volgen krijg je een reëel beeld van een opleiding, van het beoogde niveau van het eerste jaar, van het soort taken die je als student te verwerken krijgt en van de werklast die gepaard gaat met het studeren aan de universiteit. Een webklas duurt vier weken en wordt begeleid door docenten van de opleiding. Wekelijks krijg je een online les en nieuwe opdracht waaraan je ongeveer 2,5u tijd zal besteden. Je volgt de webklas thuis en je werkt op individuele basis aan de opdrachten. De webklas is speciaal gericht op scholieren uit het laatste jaar van de middelbare school, en is een uitstekende manier om je voor te bereiden op je studiekeuze.

WEBKLAS AFRIKAANSE TALEN EN CULTUREN – AFRIKA ANDERS BEKEKEN

Webklas
25 leerlingen | meerdere lesuren | gratis
Een webklas is een online cursus waarin leerlingen kennismaken met de opleiding van hun interesse. Een webklas duurt vier weken en wordt begeleid door lesgevers van de faculteit Letteren en Wijsbegeerte van de UGent. Wekelijks krijgen de leerlingen online opdrachten die hen een beeld geven van de inhoud en eisen van de opleiding die ze willen volgen. In de webklas ‘Afrika anders bekeken’ maken leerlingen aan de hand van teksten, interviews en videomateriaal op een interactieve en wetenschappelijke manier kennis met de studie Afrikaanse Talen en Culturen aan UGent. De webklas gaat in op de talen, culturen en geschiedenis van Centraal-Afrika en geeft zo een nieuwe, genuanceerde kijk op Afrika. Leerlingen volgen thuis de webklas en werken op individuele basis en op eigen tempo aan de opdrachten. Elke week krijgt de leerling een nieuwe opdracht en feedback op de vorige opdracht. Indien gewenst kan er eventueel een aanbod op maat voorzien worden om de webklas in
klasverband te volgen. Neem hiervoor contact op met de coördinator.

Doelgroep: Secundair onderwijs (ASO) – laatstejaars
Periode: Vanaf maandag 5maart t.e.m. zondag 1 april 2018
Inschrijven: webklas Afrikaanse Talen en Culturen
Contact: Hilde Gunnink